Menu

'Spelen' met je talent

Spelen in een voorstelling is een ambitie die vele studenten bij de C.I.C.K. Academie hebben.

Vanaf september 2023 is er de keuze gemaakt om de de onderwijs/lesstof per vak (Zang, Dans en Drama) en de productie uit elkaar te halen.

Een productie voorbereiden en instuderen kost veel tijd. Daar wil je zorg en tijd aan besteden. Onze producties zijn alleen toegankelijk voor studenten aan de C.I.C.K. Academie NLQF Niveau 5 en 6, studenten aan de Hoge School voor de Kunsten en/of jong professionals en Alumni.

De focus ligt niet alleen op het spelen zelf maar ook alle keuzes die rondom de productie gemaakt worden.

We maken 1 productie per studiejaar met alle studenten van de verschillende niveaus. De insteek is per niveau is verschillend:

  • Musical- of Muziektheater NLQF Niveau 5:
    De nadruk ligt op de snelheid die nodig is om de stof in te studeren als ensemble. Je brengt in de praktijk wat je in de ensemblezang- en danslessen  hebt geleerd in Studiejaar A of B. Het is de allround leerschool voor het maken van een musical. Is het productiejaar je examen voor NLQF niveau 5 dan komen daar nog een aantal opdrachten bij.
  • Musical- of Muziektheater NLQF Niveau 6:
    Bij de opleidingen die wij bieden op NLQF niveau 6 is het productiejaar onderdeel van je onderwijspakket. Deze studenten bouwen door op de vaardigheden uit NLQF Niveau 5 vanaf daar gaat het om verdieping van de rol, wat komt er kijken bij het ‘dragen’ van een rol. Je uitvoerende deel zal ook meer vragen van je talent t.o.v. het NLQF Niveau 5.
  • Jong professionals & Alumni
    Ben je reeds afgestudeerd aan een MBO artiestopleiding of een Hoge School voor de Kunsten dan is ons productiejaar de ideale mogelijkheid om je ‘performance skills’ naar een next level te tillen. Ook voor onze Alumni en Jong professionals is dit de manier om je spelniveau op peil te houden en verder te ontwikkelen.

Ons Productiejaar is om de week op zondag in onze locatie aan de Capellen Campus.
Afhankelijk van het aantal deelnemers en fase binnen hun talentontwikkeling kiezen wij het musicaltheaterconcept voor dat studiejaar.

Aanmelden kan via de pagina ‘Auditie C.I.C.K.’
De kosten van het productiejaar vind je op de pagina ‘kosten C.I.C.K. Academie’