Menu

Muziektheater NLQF Niveau 5 en 6

C.I.C.K. Academie voor Muziektheater Niveau 5 en 6 zijn uitstroomprofielen van Musicaltheater Niveau 5 en 6. De elementen Zang, Spel, Theorie, Solfège en Beweging komen aan bod. Door de lessen te clusteren, ontstaat er een versneld leerproces welke in combinatie met een reguliere opleiding zorgt voor de ultieme combinatie van talentontwikkeling. Onze lessen vinden plaats bij de Lassus Campus in Zwolle.

Bij C.I.C.K. Academie is Musical het vertrekpunt, de triple threat.
Dat wil zeggen dat wij Muziektheater vanuit die visie benaderen. De opleidingen Muziektheater NLQF Niveau 5 en 6 zijn nagenoeg gelijk aan de Musicaltheater varianten, het verschil betreft het niveau van dans en de examinering daarop.

Het is niet zo dat wij niet dansen bij Muziektheater! Wij vinden het voor de toekomst van de student enorm belangrijk om zo breed mogelijk opgeleid te zijn en dans is een wezenlijk onderdeel van de opleiding en helpt je kans op werk te vergroten.

In het werkveld praat men over ‘Movers’ en ‘Dansers’, als je de woorden naast elkaar ziet staan voel je het verschil. Dit is wat ons betreft het verschil tussen Muziek- en Musicaltheater.

Wat moet ik verder nog weten?

Studiebelasting
Niveau 5 is een compleet basispakket met de mogelijkheid om uit te breiden. Zoals bij elke opleiding heb je te maken met een bepaalde studiebelasting. Bij C.I.C.K. Academie betreft deze 240 uur per jaar en de verhouding tussen onderwijs is 75% en zelfstudie 25%. Het vakkenpakket vind je hieronder.
Door onze studiebelasting is de opleiding perfect te combineren met een MBO Artiestopleiding. Voor een student van de Hogeschool voor de Kunsten is er de mogelijkheid onderdelen los te combineren.

Bekijk het vakkenpakket: Klik hier

Over C.I.C.K.
NLQF-diploma’s zijn nationaal en internationaal erkend op basis van het ingeschaalde niveau. Daarnaast is C.I.C.K. Academie aangesloten bij het NRTO en ISO 9001 gecertificeerd.
Je hangt C.I.C.K. Academie aan een MBO- of HBO Kunstenopleiding. Op deze manier zijn er mooie crossovers te maken, want je kunt de C.I.C.K. Academie combineren met bijvoorbeeld een Conservatoriumopleiding, opleiding Theaterdocent of Dansopleiding. Deze combinaties zijn uniek in het Nederlandse Kunstenonderwijs. Onze lessen vinden daarom veel plaats in de weekenden en delen van de vakanties. Samen kijken we naar de beste combinatie voor jou!

Interesse
Heb je interesse, schrijf je dan in voor de meeloopdag en/of de audities op de volgende pagina: Klik hier!
Alle informatie over de audities lees je hier.

Heb je vragen voor ons? Stuur een mail naar info@cick.nl.