Menu

Musicaltheater NLQF Niveau 5

C.I.C.K. Academie voor Musicaltheater Niveau 5 is een allround opleiding op het gebied van Musicaltheater. Alle elementen van Zang, Dans en Spel komen aan bod. Door de lessen te clusteren, ontstaat er een versneld leerproces welke in combinatie met een reguliere opleiding zorgt voor de ultieme combinatie van talentontwikkeling. Onze lessen vinden plaats bij de Lassus Campus in Zwolle.

Over C.I.C.K.

NLQF-diploma’s zijn nationaal en internationaal erkend op basis van het ingeschaalde niveau. Daarnaast is C.I.C.K. Academie aangesloten bij het NRTO en ISO 9001 gecertificeerd.

Opleidingen van C.I.C.K. Academie zijn opzichzelfstaand. Daarnaast is het mogelijk C.I.C.K. Academie met een MBO- of HBO Kunstenopleiding te combineren. Op deze manier zijn er mooie crossovers te maken, want je kunt de C.I.C.K. Academie combineren met bijvoorbeeld een Conservatoriumopleiding, opleiding Theaterdocent of Dansopleiding. Deze combinaties zijn uniek in het Nederlandse Kunstenonderwijs. Onze lessen vinden daarom veel plaats in de weekenden. Samen kijken we naar de beste combinatie voor jou!

Wanneer heb ik les?

Wanneer je studiejaar A of B volgt dan zijn de lessen op zaterdag. Dit zijn bijna alle zaterdagen in een schooljaar.
Qua vakanties hangt het soms af uit welk deel van het land je komt of een zatedag in de vakantie valt of niet.

Volg je de combinatie met het productiejaar dan komt daar om de week de zondag bij.
Uiteraard zal rond de montage periode meer van je gevraagd worden. Dit doen we zoveel mogelijk in overleg.

Hoe werkt C.I.C.K. Academie NLQF Niveau 5

We doen het net een beetje anders!

Onze volledige NLQF niveau 5 opleidingen bestaan uit 2 studiejaren. Studiejaar A of B. In het reguliere onderwijs praat je vaak over welke ‘jaars’ je bent. Dit principe kennen wij niet. Wil je een erkend NLQF 5 Diploma dan volg je studiejaar A en B en het maakt niet uit in welk jaar je als eerste gestart bent. We noemen dat competentie gericht onderwijs. Elk vak is een competitie en wanneer je deze allemaal behaald hebt kun je deelnemen aan het examen. Een examen is niet verplicht, de keuze is aan jou.

Best Gek?!

Wij zeggen liever ‘een beetje anders’. Er zijn al veel reguliere MBO en HBO opleidingen voor de Kunsten. We hebben niet de ambitie om hetzelfde te doen als andere opleidingen. Wij zien de laatste jaren veel jongeren en jong professionals die extra uren investeren in zichzelf om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Omdat elke student met een ander doel onze opleidingen volgt zijn er daardoor specieke wensen. Iemand wil zich verbreden naast zijn Hoge School voor de Kunsten opleiding en haalt daar al een volledige bachelor. Deze student wil graag de pure kennis tot zich nemen en vindt het prima om een certificaat van 1 studiejaar te behalen. Een student aan een MBO 4 artiestopleiding kan daarentegen door een NLQF 5 examinering een hoger diploma overleggen dan het Niveau 4 diploma en is juist erg geïnteresseerd in het volledige diploma. Zo zie je maar, twee studenten die dezelfde opleiding willen volgen maar vanuit een ander perspectief.

Studiebelasting:

Niveau 5 is een compleet basispakket met de mogelijkheid om uit te breiden. Zoals bij elke opleiding heb je te maken met een bepaalde studiebelasting. Bij C.I.C.K. Academie betreft deze 240 uur per jaar en de verhouding tussen onderwijs is 75% en zelfstudie 25%. Het vakkenpakket vind je hieronder.
Door onze studiebelasting is de opleiding perfect te combineren met een MBO Artiestopleiding. Voor een student van de Hogeschool voor de Kunsten is er de mogelijkheid onderdelen los te combineren.

Bekijk het vakkenpakket: Klik hier

Interesse?

Heb je interesse, schrijf je dan in voor de meeloopdag en/of de audities op de volgende pagina: Klik hier!
Alle informatie over de audities lees je hier.

Heb je vragen voor ons? Stuur een mail naar info@cick.nl.

Stage bij C.I.C.K.

Erkend stagebedrijf
C.I.C.K. heeft een SBB-erkenning en is hiermee een erkend stagebedrijf. Wanneer je als MBO-student deze niveau 5-opleiding bij ons volgt, geeft dit een enorm voordeel. Door de projecten en presentaties haal je in de periode van 2 jaar hiermee zeker 60% van je verplichte stage-uren. Tevens is het bij ons mogelijk om stage te lopen bij de Vooropleiding, Musical- en Theaterschool en musicalkamp.